Pařížské kostky

Piškot:

440 ml polohrubé mouky
220 ml cukru
110 ml oleje
220 ml vlahého mléka
 2-3 lžíce kakaa,
prášek do pečiva
3 vejce
Krém:
2 šlehačky na šlehání
2 ledové kaštany
na posyp Margot
 
Šlehačku si připravíme den předem, nalijeme obě do rendlíku a rozpustíme v ní čokoládu, já jsem měla kaštany extra hořké, pak mícháme do vystydnutí a přes noc necháme v lednici. Margot dávám do mrazáku, aby se druhý den lépe strouhala.
Na piškot prosijeme mouku s práškem a kakaem, přidáme cukr, pak olej a mléko, nakonec vejce, utvoří-li se hrudky, pak je vyřešíme jednoduše elektrickým šlehačem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme  na 170 stupňů cca 30 minut. Vychladlý piškot potřeme šlehačkou, kterou buď vyšleháme jako klasickou pařížskou (tu po nanesení na korpus lehce projedeme vidličkou, nebo nanášíme zdobičkou) a nebo jen napůl vyšleháme, aby vznikl  řídký krém, piškot propícháme hustě špejlí a potřeme šlehačkovým krémem, navrch sypeme strouhanou Margotku
 
 
Toto je recept, který jsem pekla pro dceru k maturitě, aby si obalili nervy.
A samozřejmě další rodinné stříbro.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *