Knovízský koláč

Na oslavu padesáté členky facebookové skupiny Janičky rozkvetlé truhlíky mám pro vás speciální recept na lahodné řezy, krém je trochu nezvykle rumový, ale zkuste a uvidíte, že právě takto je top to pravé ořechové a to doslova.

Knovízský koláč

piškot: 25dkg cukru, 5 vajec,
10 dlg mletých vlašských ořechů,
20 dkg dětských piškotů,
prášek do pečiva, dortové, nebo vaflové oplatky
Krém: 2,5 dc vody, 4 lžíce vanilkového pudingu,
2 žloutky, 1 máslo, 1 dc rumu, 4-5 lžic kakaa
4 lžíce hladké mouky

Cukr ušleháme s vejci, vmícháme ořechy, rozdrobené piškoty a prášek do pečiva, plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, na něj rozprostřeme sušenky, těsně jednu vedle druhé a na ně rozetřeme těsto. Pečeme na 150 st. do zlatova. Po vychladnutí potřeme krémem: vodu, puding, mouku a žloutky rozkvedláme, uvaříme jako puding utřeme s máslem (puding musí mít stejnou teplotu jako máslo). Takto hodně vyšlehaný krém doplníme o kakao a rum, tedy, ten přidáváme postupně. Hotové naneseme na piškot, buď použijeme zdobící sáček, nebo jako já na obrázku krémem potřeme piškot, uhladíme a narýhujeme vidličkou.
Pokud vydržíte, je dobré nechat koláč odležet nejlépe v chladu zabalené do folie, nebo v krabičce

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *