Janičky jahodové řezy

Drazí, mám pro vás na konec roku jeden hodobožový koláč, je to recept, který se v naší rodině dědí již čtvrtou generaci.Jsou  to Jahodové řezy

Na přípravu potřebujete:

Piškot:

4 vejce

2dc vlažné vody

15 dkg oleje

25 dkg krystalu

25 dkg hladké mouky

1/2 prášku do pečiva

4 lžičky kakaa – pokud dáte opravdu kvalitní kakao, poznáte to na chuti

Náplň:

1 konzerva jahodového kompotu

2 lžíce Maizeny ( dříve Gustin )

25 dkg másla

20 dkg moučky

Pracovní postup


Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme olej, kakao, mouku, prášek a promícháme se sněhem a vyklopíme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Pečeme na 170 st, cca 15 – 20 minut.Kompot scedíme, šťávu rozmícháme s Gustinem a uvaříme jako klasický pudink, dáme vychladit, ale pozor, aby se nám neutvořil škraloup. Máslo pokojové teploty hodně svědomitě vyšleháme s cukrem – na dobrém vyšlehání závisí to, že  se nám krém nesrazí, po částech přidáváme vychladlý pudink, i ten důkladně vyšleháme, pak po částech přidáváme jahody a také zašleháváme. Takto upravený moučník dáme chladit do lednice, na vychladlý krém rozpustíme čokoládu na vaření s 5 dkg ztuženého tuku, nebo kokosovým olejem, polevu potom natáhneme na moučník, nejlépe mašlovačkou, potom opět dáme do lednice, ztuhlé krájíme na díly, nejlépe nahřátým nožem v horké vodě.

Jak vám jahodové řezy chutnaly?

Určitě nám dejte věďět do komentářů pod receptem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *