Domácí Maggi

Přeji dobrý den, dnes mám pro vás úplně jednoduchý recept na domácí maggi, a to tak jednoduché, že ho zvládne naprostý laik a nekuchyňka.
Připravíme si svazek libečku, sůl a extra virgin olivový olej, také nějakou skleničku s u závěrem. Bylinku nakrájíme na jemno, ve větší misce prosolíme a zalijeme olejem, promícháme a napěchujeme do sklenice, čím víc, tím lépe – díky tomu získáme více šťávy, povrch je potřeba udržovat zalitý olejem, skladujeme v lednici. Použít ,můžeme do polévek, omáček, pomazánek, bramboráků.
Z libečku lze také připravit čaj, který je silně močopudný, a čistící, na čaj 1 a 1/2 lžičky libečku 200 ml vroucí vody, necháme 5 minut louhovat, pije se 2-3x denně,tělo tak zbavujeme usazených toxických látek, a čistíme i krev, nebo koupel, ta je výborná pro revmatiky, nebo na jakákoli zánětlivá onemocnění kloubů, uklidňuje zanícenou pokožku. Na koupel tři hrsti čerstvých, nebo hrst sušených listů přelijeme 1/2 l vody, necháme 20 minut louhovat, přecedíme a vlijeme do koupele, která by měla trvat asi 15 minut

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *